خریدن ماهواه صرفه اقتصادی دارد
واحد جمع آوری خبر طراحی سایت rsmedia تقدیم می کند:
ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به کاربرد بالنهای مخابراتی در مواقع بحرانی گفت: با استفاده از چتهای وایفای این بالنها، خدمات ارتباطی برای مردم فراهم میشود که در این راستا پژوهشگاه فضایی، پروژههای تحقیقاتی را در دستور کار دارد. محمدجواد آذری جهرمی در مراسم روز فناوری فضایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سه ماهواره مراحل پایانی را برای پرتاب طی میکنند، اظهار کرد: ماهواره دانشگاه صنعتی شریف، آماده پرتاب است که با هماهنگیهای صورت گرفته در صدد هستیم تا سریعتر در نوبت پرتاب قرار گیرد. به گفته وی، با پرتاب این ماهواره، تست آزمایشی صورت خواهد گرفت.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه دو ماهواره دیگر نیز به محض آماده شدن در مسیر پرتاب قرار میگیرد، یادآور شد: برای کاربردی کردن و توسعه فناوریهای فضایی نیاز به تمرکز داریم، ولی این وضعیت در کشور حاکم نیست، چرا که مشاهده میشود صدا و سیما اقدام به خرید ماهواره و پرتاب آن میکند تا بتواند ارتباطات ماهوارهای و پهنه FSS برای پخش تلویزیونی ایجاد کند. وی اضافه کرد: این در حالی است که سازمان فضایی در این زمینه فعال است و اقدامات پراکنده در حوزه فضایی، اقتصادی نیست و ما برای توسعه این فاوری چارهای جز یکپارچهسازی نداریم. آذری جهرمی با اشاره به اختصاص بودجه به صدا و سیما برای خرید و پرتاب ماهواره افزود: خرید جداگانه ماهوارهها، اقتصادی نیست؛ ضمن اینکه در هیچ جای دنیا سراغ نداریم که شبکههای تلویزیونی اقدام به خرید و پرتاب ماهواره کنند. محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم روز فناوری فضایی در جمع خبرنگاران با اشاره به تعرفه اینترنت با بیان اینکه در این زمینه چند اشکال در اجرای این مصوبه صورت گرفته است، گفت: شرکتها، قبل از فروش سرویس باید سرعت مورد درخواست مشترک را مورد ارزیابی قرار دهند که آیا سرعت مورد نیاز مشترک قابل واگذاری است یا خیر و اینکه آیا خط مشترک جوابگوی سرعت مورد نیاز است یا خیر. وی با بیان اینکه در این زمینه رویه اشتباهی وجود دارد، توضیح داد: وقتی مشترک به شرکتهای مراجعه میکند، شرکتها تلاش میکنند تا سرویسهایی با سرعت بالاتر ارائه دهند، بدون آنکه ظرفیت خط مشترک مورد ارزیابی قرار گیرد و در عرصه میدانی مشخص میشود که سرعت واگذار شده با خط مشترک همخوانی ندارد.
آذری جهرمی اضافه کرد: در این امر یا مشترک باید اعتراض کند یا سرعت اینترنت را کاهش دهد یا پول سرویس را باز پس بگیرد.
وی با اشاره به حذف کدهای دستوری USSD از سوی بانک مرکزی گفت: این اقدام در راستای ایجاد امنیت در نظام پرداختها بوده است که این اقدام بجایی است، ولی امیدواریم تنها به USSDها بسنده نشود، چرا که کلاهبردای ۴۲ میلیاردی در ۶ ماه اول سال مربوط به خودپردازها بوده است نه کدهای دستوری.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره ۴۲۵۸