شوک مالیاتی اتحادیه اروپا برای شرکتهای آمریکایی
واحد جمع آوری خبر طراحی سایت rsmedia تقدیم می کند:
ایسنا: یکی از مقامات عالی رتبه اتحادیه اروپا گفت با هدف افزایش مالیات پرداختی شرکتهای بزرگ تکنولوژی در کشورهایی که در آنجا درآمد بیشتری دارند، برنامهای برای اصلاح ساختار مالیاتی تا پایان ماه مارس معرفی خواهد شد. پییر موسکوویچی- کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا- به رادیو جی فرانسه گفت: برنامه پیشنهادی او «ایجاد اجماع در اتحادیه و شوک الکتریکی» به مالیات بر درآمدهای اقتصاد دیجیتالی خواهد بود.
طبق قوانین اتحادیه اروپا، شرکتهای بزرگ تکنولوژی آمریکایی نظیر گوگل و فیس بوک میتوانند هر یک از اعضای این اتحادیه را که بخواهند برای گزارش درآمد خود انتخاب کنند و در نتیجه آنها صورتهای درآمد خود را در کشورهایی با نرخ مالیات پایین تر نظیر ایرلند، هلند یا لوکزامبورگ اعلام میکنند که این مساله باعث میشود برخی از کشورهای اتحادیه از درآمدهای مالیاتی محروم بمانند در حالی که ممکن است سهم بیشتری از درآمدزایی برای شرکتها داشته باشند. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی میگوید طبق برآوردهای سال ۲۰۱۵، چنین قوانینی برای دولتهای سراسر جهان باعث از دست رفتن ۱۹۳ میلیارد یورو درآمد مالیاتی در سال میشود.
موسکوویچی گفت: ایده این است که بتوانیم فعالیت شرکتهای دیجیتالی را شناسایی کنیم، در نتیجه نیاز به طیفی از شاخصها مثلاً تعداد کلیک ها تعداد آی. پی آدرسهای تبلیغات و در نهایت درآمدها داریم. بعد از آن راهی پیدا خواهیم کرد تا از آنها مالیات بگیریم.
وی همچنین افزود: قوانین برای شرکتهایی چون گوگل، اپل، فیسبوک و آمازون وضع خواهد شد. همچنین شرکتهای خدماتدهنده چون «ایر بی ان بی» و «بوکینگ دات کام» مشمول این قوانین خواهند بود. به گفته موسکوویچی، به طور متوسط شرکتهای بزرگ اینترنتی در اروپا ۹ درصد مالیات میپردازند در حالی که این نرخ برای شرکتها ۲۳ درصد است.
محکومیت یک چینی به علت توزیع ۴۰ هزار محصول تقلبی اپل
فارس: وزارت دادگستری آمریکا یک مرد ۴۳ چینی به نام جیانوآ لی که در این کشور سکونت دارد را به جرم فروش محصولات تقلبی با برچس شرکت اپل محکوم کرده است. این فرد که با ویزای دانشجویی در آمریکا زندگی میکند یکی از اعضای باندی است که انبوهی از کالاهای بی کیفیت تقلبی را با برچسب اپل به فروش رسانده و از این طریق پول کلانی به جیب زدهاند. شناسایی این فرد حاصل تحقیقات مشترک وزارت امنیت داخلی و وزارت دادگستری آمریکاست. بررسیهای یاد شده از سال ۲۰۱۵ آغاز شده و در آن زمان لی برای اولین شناسایی و دستگیر شد.
لی و سه همدستش ک ملیتهای دیگری دارند از سال ۲۰۰۹ بیش از ۴۰ هزار محصول تقلبی با برچسب اپل مانند آیفون و آیپد را به داخل خاک آمریکا قاچاق کردهاند. آنها حجم زیادی از اسناد تجاری و لوگوهای اپل را نیز به داخل آمریکا منتقل کردهاند. بررسیها نشان میدهد لی از همین طریق ۱/۱ میلیون دلار درآمد نامشروع به جیب زده و آنها در حسابهای بانکی در نیوجرسی و فلوریا نگهداری میکرده است. این پولها به تدریج به حسابی در کشور ایتالیا منتقل میشد. بررسیها برای کشف ابعاد دیگر این ماجرا در جریان است.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره ۴۲۶۱