لپتاپهای جدید مایکروسافت با پردازنده ARM
واحد جمع آوری خبر طراحی سایت rsmedia تقدیم می کند:
فارنت: مایکروسافت و کوالکام از اولین لپتاپهای ویندوز ۱۰ مجهز به چیپست ARM رونمایی میکنند. همانطور که انتظار میرود. Lenovo، HP، Asus تولید کنندگان این لپتاپهای جدید هستند که شامل یک پردازنده اسنپ دراگون ۸۳۵ نیز میشود. این اولین دستگاهها، شبیه به همان تبلت لپتاپهای دو در یکی هستند که به پردازندههای اینتل مجهز بودند، تفاوت با دستگاههای جدید به نسخه ویندوز ۱۰ و پردازنده کوالکامی که از آن قرت میگیرند، مربوط میشود. مایکروسافت در گذشته اجرای فتوشاپ بر نسخه ARM از ویندوز ۱۰ را نشان داده است و حالا یک شبیهساز خاص تولید کرده که اپلیکیشنهای با معماری x86 را بر این دستگاههای جدید اجرا کند. این دستگاهها شبیه به لپتاپهای عادی هستند و بیشتر اپلیکیشن هایی که در یک لپتاپ معمولی میبینید را اجرا میکنند. HP و Asus، امروز دستگاههای خود را معرفی میکنند و انتظار داریم که لنوو در هفتههای آینده این کار را انجام دهد.
سوال مشخص اینجاست که اصلاً چرا باید چنین دستگاههایی تولید شوند؟ مایکروسافت با کوالکام همکاری کرده تا این کامپیوترهای «همیشه روشن» را تولید کند که همیشه به شبکه LTE متصل بوده و بیشتر شبیه یک آیپد کار کنند تا یک لپتاپ ویندوز سنتی. به این معنی که لپتاپ را باز کرده و بلافاصله به ادامه کار خود از روز گذشته میپردازید؛ یا در آن را میبندید و دیگر لازم نیست که نگران تمام شدن باتری آن باشید. این دستگاهها باید دارای چنان عمر باتری و اتصالات LTE باشند که معمولاً آن را در لپتاپ های ویندوزی نمیبینیم. دستگاههای HP و Asus دارای Windows 10S بوده طوری طراحی شدهاند که تنها اپلیکیشن های ویندوز استور را اجرا کنند؛اما کاربران می وانند (فعلاً) به صورت رایگان لپتاپ خود را به Windows 10Pro به روز رسانی کرده و به نرمافزارهای کامل دستکاپ دسترسی داشته باشند. مایکروسافت به نحوی ویندوز را کامپایل کرده که بدون واسط بر چیپستهای ARM اجرا شود، پس تمام پروسههای ویندوز، مرورگر Edge و Shell بدون استفاده از شبیهساز اجرا میشوند. همچنین مایکروسافت با در ظر گرفتن اپلیکیشن های دستکاپ پر طرفدار، تعدادی از فایلهای DLL سیستم را دوباره کامپایل کرده تا مطمئن شود کارآیی به خوبی گذشته خواهد بود.
شبیهسازی مایکروسافت به این معنی نیست که بتوانید بیشتر فایلهای exe اجرایی ۳۲ بیتی را از وب دانلود کرده و بر لپتاپ ARM خود نصب کنید؛ استثناهایی هم وجود دارد هنوز از اپلیکیشنهای ۶۴ بیتی پشتیبانی نمیشود (توسعه دهندگان در آینده میتوانند آنها را دوباره کامپایل کنند) و مایکروسافت از اپلیکیشن هایی که از درآیوهای با حالت هسته یا کرنل استفاده میکنند. پشتیبانی نمیکند. به این معنی که بیشتر آنتی ویروسهای واسط، سازگاری نخواهند داشت و بیشتر بازیهایی که به نرم افزار ضد تقلب مجهز شدهاند، به درستی کار نخواهند کرد. هر چیزی دیگری مثل فتوشاپ، آفیس و کروم باید به خوبی کار کند. هنوز معلوم نیست که کارآیی این دستگاهها در مقابل لپتاپهایی که از اینتل استفاده میکنند چطور خواهد بود؛ اما ایده اینکه باتری تمام روز دوام بیاورد دو مجبور به شارژ مداوم دستگاه نباشیم، میواند کاهش اندک کارآیی را جبران کند. اولین دستگاهها باید استفاده فعال بین ۲۰ تا ۲۲ ساعت را بدون شارژ دوام بیاورند؛ اما اگر از گذشته درسی گرفته باشیم. احتمالاً دوام شارژ واقعی در عمل بسیار کمتر خواهد بود. در هر صورت باید برای نتیجه تستها صبر کنیم. مسلماً نگرانی هایی در خصوص همکاری ARM کوالکام و مایکروسافت در زمینه ویندوز وجود دارد. در گذشته هم قول لپتاپهای همیشه متصل به اینترنت موبایل را شنیده بودیم و در عمل چندان خوب نبودند.
پنج سال پیش مایکروسافت با Nvidia برای تولید تبلتهای Windows RT همکاری کرد. اما ادعای کارآیی و عمر باتری هیچ گاه در عمل محقق نشد و سیستم عامل قادر به اجرای اپلیکیشنهای سنتی دستکاپ نبود. افتضاحی بود که به جای سیستم عاملی برای مصرف کنندگان، دانشجویان و کسب و کارها، به نظر میرسید که نتیجه پروژهای مهندسی بد باشد. مایکروسافت در این جدیدترین تلاش با انویدیا همکاری نمیکند و اعلام نکرده که برنامه چنین کاری در آینده را هم دارد یا خیر. در هر صورت، از نرمافزار شبیه ساز مشخص است که مایکروسافت درس خود را افتضاح Windows RT یاد گرفته است. این لپتاپها شبیه به هر دستگاه معمولی دیگر که در فروشگاهها میبینید هستند و طوری طراحی شدهاند که در کنار عمر باتری بهتر و حفظ سازگاری اپلیکیشنها، نازکتر و سبکتر هم باشند. همچنین فاقد فنهایی که معمولاً در یک لپتاپ میبینید هستند، پس سرو صدایی هم ایجاد نمیکنند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره ۴۲۱۱