پایش مدار زمین با ۵۷۰ ماهواره
واحد جمع آوری خبر طراحی سایت rsmedia تقدیم می کند:
مهر: رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ۵۷۰ ماهواره سنجش از دور مدار زمین را پایش میکنند، گفت: پیشبینی میشود در دهه آینده بیش از ۶۰۰ ماهواره سنجش از دور به فضا پرتاب شود. مرتضی براری در صفحه اینستاگرام خود نوشت: در حال حاضر حدود ۵۷۰ ماهواره سنجش از دور در مدار زمین در حال پایش پدیدههای مختلف هستند. کمک به پیشبینیهای جوی و مطالعات زیستمحیطی، مدیریت اراضی کشاورزی، مدیریت منابع آب و منابع طبیعی، مدیریت بحران، نقشهبرداری و زمینشناسی از جمله کاربردهای مهم سنجش از دور است که تمام کشورهای دنیا در حال توسعه زیرساختها و استفاده بیش از پیش از این خدمات هستند.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۲۶ کشور دنیا دارای ماهوارههای سنجش از دور هستند، خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ نهاد دولتی و شرکت خصوصی به عنوان اپراتور ماهوارههای سنجش از دور در دنیا فعالیت میکنند و نزدیک به ۲۵ دانشگاه در سراسر دنیا ماهوارههایی در کلاس مکعب و میکرو را که خود توسعه دادهاند، اپراتوری میکنند. براری گفت: بیش از ۲۸۰ عدد از این ماهوارهها وزنی بیش از ۵۰ کیلوگرم دارند و پیشبینی میشود در دهه آینده بیش از ۶۰۰ ماهواره سنجش از دور از سوی کشورهای مختلف به فضا پرتاب شود. رئیس سازمان فضایی ایران، درآمد سالانه فروش تصاویر ماهوارهای و خدمات ارزش افزوده آن را حدود ۴ میلیارد دلار عنوان کرد که این رقم در سالهای آتی به حدود ۱۵ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: از آنجا که کشور ما جزو ۱۰ کشور بلاخیز دنیا است، استفاده حداکثری از خدمات سنجش از دور در کشور احساس میشود.
وی اضافه کرد: سازمان فضایی ایران نیز مطابق نیاز بخشهای مختلف کشور، برنامه ساخت ماهوارههای سنجش از دور را با جدیت دنبال میکند و برای ورود بخش خصوصی به این حوزه، بعد از تدوین پروانه اپراتوری ماهواره مخابراتی، تدوین پروانه اپراتوری ماهوارههای سنجش از دور را در دستورر کار قرار داده و با جدیت دنبال میکند. براری گفت: با اجرایی شدن صدور این پروانه، بخش خصوصی قادر خواهد بود تا از طریق سرمایهگذاری در ساخت یا تامین ماهوارههای سنجش از دور، امکان بهرهبرداری از ایستگاههای دریافت دادههای ماهوارهای و ایجاد زیرساختهای مربوطه را داشته و از طریق فروش تصاویر ماهوارهای، محصولات ارزش افوده و توسعه کاربردها و خدمات سنجش از دور در کشورف به توسعه اقتصاد فضاپایه و جذب و اشتغال نیروی متخصص کشور کمک کند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره ۴۲۶۶