ادامه فعالیت USSD منوط به تضمین امنیت از سوی اپراتورها
واحد جمع آوری خبر طراحی سایت rsmedia تقدیم می کند:
ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مباحث اخیر مطرح شده در مورد قطع سرویس USSD در کشور تاکید که اگر اپراتورها نتوانند از عهده تضمین امنیت بسترهای USSD بر بیایند، قطعا نظر ما هم این است که این شیوه ادامه پیدا نکند. محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره مباحث مطرح شده در روزهای اخیر مربوط به قطع سرویسهای USSD، اظهار کرد: در هر صورت تصمیم بانک مرکزی در کلیت خودش تصمیم درستی است و اینکه امنیت را در خدمات بانکی لحاظ کنیم یک ضرورت درست است. چرا که اکنون در بستر USSD، از دکل مخابراتی تا شبکه بانکی، اطلاعات کارت مشتریان را در دست دارند و این خود یک مخاطره است. وی با بیان اینکه USSD از ابتدا با مجوز خود بانک مرکزی به وجود آمده است، بیان کرد: بخش عمدهای از خرید مردم از خدمات اپراتورها بر روی بستر USSD انجام میشود، بنابراین زمانی که سرویسی دارای محبوبیت در بهرهبرداری است، اگر بخواهیم تغییراتی در آن انجام دهیم،، باید تأثیرات آن را در بازار نیز بسنجیم. وزیر ارتباطات ضمن تأیید نگاه بانک مرکزی درباره لحاظ کردن مسائل امنیتی مشتریان بانکها ادامه داد: با این حال ملاحظات را در انجام اینگونه تغییرات در نظر گرفت. البته این اتفاق موجب کاهش بازار حوزه ICT و متضرر شدن مردم میشود.
آذری جهرمی با بیان اینکه همانطور که بانک مرکزی تنظیمکننده روابط بانکی در کشور است ما هم به عنوان وزارت ارتباطات، تنظیمکننده مقررات ارتباطاتی در کشور هستیم، ادامه داد: در صحبتی که با رئیس بانک مرکزی داشتیم، برای وی تشریح کردیم که این اقدام تبعاتی به همراه دارد و به همین خاطر اعضای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات نشست مفصلی با مسئولان بانک مرکزی داشتند و اپراتورها گفتند که اگر مساله امنیت این تراکنشها است که ما آن را امن میکنیم.
وزیر ارتباطات در مورد نتیجه این نشستها مطرح کرد: قرار شد تا یکسری اقدامات را سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در جهت خواستههای بانک مرکزی انجام دهد تا امنیت بستر USSD تضمین شود. در همین راستا کمیتهای نیز برای پیگیری خواسته بانک مرکزی تشکیل شده است. وی ادامه داد: البته یکسری مباحث میان دو گروه در بازار که بر روی اپلیکیشنها و USSDها کار میکنند، وجود دارد و چون این دو دسته با هم رقابت دارند هر کدام سعی میکنند تا بازار دیگری را از آن خود کنند. اینکه آنها با همدیگر رقابت میکنند، مساله نیست بلکه مساله این است که مردم از این مجرا آسیب نبینند.
همچنین آذری جهرمی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: آمار وی صحیح نیست. دوسوم کاهش پهنای باند معادل ۶۶ درصد است نه ۸۰ درصد، ضمن اینکه کاهش پهنای باند از ۱۱۰۰ به ۳۰۰ گیگابیت هم معادل ۷۲ درصد افت میشود. البته هیچ کدام از این آمارها صحیح نیست و پس از انسداد تلگرام و اینستاگرام مجموعا تا حدود ۴۵ درصد از پهنای باند اینترنت کشور کاسته شد. این در حالی است که در سبد مصرف مشترک نهایی نسبت پهنای باند اینترنت به داخل نسبت ۶۰ به ۴۰ را داریم. ارائه این آمار آن هم از سوی مسئولان این شائبه را ایجاد میکند که باید در صحت سایر آمارها هم شک کرد.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره ۴۲۶۰